Haarspeldjes zelf maken kan jij ook!


Basics

 • Haaraccessoires maken stap voor stap uitleg voor beginners

  Je bent in de webwinkel terecht gekomen en bent enthousiast geworden! Dat snap ik 😂. Maar... dan zie je door de applicaties, strikjes en verschillende maten het haarspeldjes bos niet meer. Ook dat snap ik :) Want er staat veel online en als beginner kun je daar behoorlijk in verstrikt raken. Daarom heb ik een haaraccessoires maken stap voor stap plan om je op weg te helpen! Zo laat ook jij binnen 5 stappen jouw prinsesje stralen.

  Haaraccessoires maken stap voor stap

  Haaraccessoires maken stap voor stap

  Zorg ervoor dat je de basis materialen in huis heb of besteld via de webwinkel. Je kunt dit eventueel aanvullen met een paar wasknijpers om de gelijmde haarspeldjes en applicaties op elkaar te drukken.

 • Verschillende soorten applicaties bij het maken van haarspeldjes

  Er zijn verschillende soorten applicaties waarmee je de haaraccessoires kunt opbouwen en/of verfraaien.

  Het belangrijkste bij het gebruik van een applicatie is dat je kijkt naar de juiste maat applicatie in verhouding tot het haarspeldje. Kies daarom het meest geschikte haarspeldje qua maat en kies daarna welke applicatie je wil gebruiken.

  Verschillende soorten applicaties

  Er zijn heel veel verschillende soorten applicaties waardoor het je bij een eerste bezoek aan de webwinkel best kan overwelven. Want welke kies je nu?

  Ze zijn er in meerdere maten en vormen waardoor je leuke torentjes kunt maken. Bepaal eerst de maat van het haarspeldje dat je wil gebruiken en pas daar de maat applicatie op aan. Ik schreef al eens hoe je makkelijk de juiste maat bloem applicatie kiest. Deze richtlijn kun je ook voor andere applicaties aanhouden. Daarna kijk je verder naar wat je het meest aanspreekt.

 • Hoe kies je de juiste button?

  In de webwinkel heb je inmiddels de keuze uit meer dan 600 button ontwerpen. Deze staan allemaal onder het kopje "flatback buttons".  Je kunt per ontwerp kiezen uit verschillende opties, maar het zijn niet allemaal buttons met een platte achterkant (geschikt voor een haarspeldje). Misschien een beetje verwarrend als je net begint.

  Hoe kies je de juiste button?12

  Dus hoe kies je de juiste button?

  In de webwinkel worden 2 verschillende maten buttons verkocht: 25mm en 37mm. Omdat de flatback buttons de meest bestelde soort button is, is de categorie zo genoemd. Onderstaand zal ik je de verschillen tussen de verschillende soorten buttons uitleggen zodat je makkelijker je keuze kunt  maken.

 • Zo kies je de perfectie foto voor een eigen ontwerp flatback button

  Naast alle flatback ontwerpen die in de webwinkel staan kun je er ook voor kiezen om een eigen ontwerp flatback button te laten maken. Hiervoor stuur je een foto of logo in (waarvan je zelf de rechten hebt). Afbeeldingen van disney figuren, stripfiguren, voetbalclubs of andere afbeeldingen gevonden op internet zijn niet mogelijk. Waarom niet? Dat lees je hier!

  Zo jammer maar helaas zijn niet alle foto's geschikt om te gebruiken, hoe leuk ze soms ook zijn. Dus heb je een leuke foto van je lieve kleine pollewop gemaakt en wil je daar bijvoorbeeld een sleutelhanger van laten maken bekijk de foto dan even goed voordat je 'm doorstuurt.

  Waar moet je op letten?

  1. Zorg ervoor dat de foto niet te donker is. Ik werk de foto meestal nog wel even bij als ik denk dat deze te donker zal uitpakken. Door het plastic laagje wat erop komt oogt de afbeelding donkerder dan deze was.
  2. Zorg ervoor dat de foto minimaal 1MB is. Kleiner kan ook zolang de resolutie maar niet te laag is. Bij een lage resolutie (als de foto te kleine is) zie je de pixels goed en is de foto korrelig.
  3. Zorg ervoor dat je schatje(s) zoveel mogelijk in het midden staan van de foto. Dit is de meest belangrijke!
  flatback-button-eigen-ontwerp1
 • Haarspeldje met kniphoesje maken 'the movie'

  Hoe je een haarspeldje met kniphoesje maakt daar schreef ik al een een stap voor stap foto verslag van. Voor vele van jullie is het waarschijnlijk wel bekend hoe je dat doet. Toch krijg ik de vraag regelmatig van beginnende haarspeldjes makende mama's. Omdat het zien maken vaak beter werkt dan het zien van foto's heb ik een video voor deze mama's opgenomen.

   

   

  Wat zou jij graag willen zien in een video uitleg?

  Liefs Anita
 • Hoe maak je mooie kleur combinaties?

  Mooie kleur combinaties bij elkaar zoeken is soms wat lastig in de webwinkel. Kleuren zie je toch het beste in het echt. En passen de kleuren die je kiest wel bij elkaar? Vloekt het niet?

  Mooie-kleur-combinaties-haarspeldjes1 Ik probeer de kleuren altijd zo goed mogelijk over te brengen. Toch blijft er altijd een verschil in weergave. Elk beeldscherm heeft zo zijn eigen kleurweergave. Als ik op mijn desktop kijk zien de foto's er anders uit dan op laptop of tablet. Schermen zijn lichter/donkerder ingesteld of de kleuren worden gewoonweg anders weergegeven. Fijn die technologie, maar in het echt zie je het toch gewoon het beste. En tja, das best lastig als je ze toch vanaf een schermpje moet kopen.

  Want hoe maak je dan toch mooie kleur combinaties?

  Ik heb een paar tips voor je.

 • Haarband van elastiek met stoffen bloem

  Een haarband van elastiek met stoffen bloem maken... Hoe doe je dat? Ik krijg regelmatig deze vraag dus leek het mij hoog tijd voor een kleine tutorial. Want het is echt veel makkelijker dan het wellicht lijkt. Maar heeft wel een groots resultaat. Een haarband van elastiek met stoffen bloem is zo gemaakt.

  Haarband van elastiek met stoffen bloem-6 En dit hebt hiervoor nodig:

 • 3 dingen die je nodig hebt als je begint met haarspeldjes maken

  De haren van je meisje zijn eindelijk lang genoeg en het lijkt je zo leuk om zelf haarspeldjes en haaraccessoires voor haar te maken. Maar je hebt geen idee waar te beginnen, want...

  Wat heb je nodig om te beginnen met het maken van haarspeldjes?

  Met een aantal basis materialen en een flinke portie zin kom je een heel eind! Je hoeft echt niet super creatief te zijn om iets leuks te kunnen maken.

  Basis materialen om zelf haarspeldjes te maken
 • Hoe kies je het meest geschikte haarspeldje?

  Haarspeldjes maken: Hoe kies je het best te gebruiken haarspeldje?Zeker als je net begint met het haarspeldjes maken met kniphoesje kan het aantal verschillende soorten en maten je doen twijfelen? Want welke maat gebruik je voor welke leeftijd? En als je een kniphoesje wil gebruiken, welke maat haarspeldjes kun je dan het beste gebruiken. In dit blog zal ik proberen je vragen en twijfels te beantwoorden. En mocht je nog vragen hebben dan mag je natuurlijk altijd mailen :)

 • Hoe je makkelijk je juiste maat bloem applicatie kiest

  De bloem applicaties in de webwinkel zijn onderverdeeld in kleuren en maten. Maar welk formaat gebruik je nu het beste voor baby haarspeldjes? En welke bloemen zijn het best met elkaar te combineren?

  Onderstaand vind je een handig overzicht waarbij telkens dezelfde bloem applicaties op verschillende maten haarspeldjes staan weergegeven.

  haarband-bloem-formaat-overview

  Om bovenstaande nog wat duidelijker te maken zal ik nu per maat wat informatie en een voorbeeld geven.

10 artikel(en)

Volg @haarspeldjesfabriek op instagram