Haarspeldjes maken

Dat doe je gewoon zelf!

Haarspeldjes maken voor jouw prinsesje? Haarspeldjes-Fabriek biedt je een ruim aanbod in allerlei verschillende materialen om zelf haaraccessoires te maken. Naast haarspeldjes kun je denken aan haarbandjes, diademen, alligators clips en nog veel meer. Als je nog nooit een haaraccessoire zelf hebt gemaakt kunnen alle verschillende mogelijkheden best overweldigend zijn. Laat je zeker niet intimideren door alle mogelijkheden. Dat zou jammer zijn. Want haarspeldjes maken voor je eigen prinsesje of als kadootje voor iemand anders prinsesje is namelijk super makkelijk en leuk tegelijk.

Op deze pagina heb ik een aantal tips & tricks uit het blog en voorbeelden uitgelicht om jou in no-time een echte haarspeldjes knutsel koningin te maken.

Als je voordat je je bestelling plaatst de volgende blogs leest ben je goed voorbereid en voorkom je dat je verkeerde producten besteld. Het zou immers jammer zijn als je producten besteld waar je achteraf gezien helaas niets mee kan doen. In deze 2 blogs leg ik je uit welke materialen je nodig hebt en hoe je stap voor stap komt tot jouw gewenste haaraccessoires. Je kunt vanuit de blogs doorklikken naar nog meer relevante blogs.

NOg meer tips…

Ik krijg regelmatig vragen over de verschillende soorten applicaties en de maten die je zou moeten gebruiken. Voorop gesteld: niets moet op een bepaalde manier. Juist door iets ‘anders’ te doen geef je er een eigen draai aan.

Maar toch zijn er wel een aantal richtlijnen die meestal gebruikt worden bij het haarspeldjes maken. Zo worden er vaak stapeltjes van bloemen gemaakt. Torentjes. Als je bij het haarspeldjes maken twijfelt aan de juiste maten dan heb je hier wat houvast aan.

En dan zijn er zoveel verschillende soorten applicaties. Zoveel dat je misschien het overzicht verliest. Zeker als je net begint kan het wat overweldigend zijn. Begin dan gewoon met een stapeltje bloemen met een flatback erop bijvoorbeeld. Dan kun je later andere applicaties uit proberen.

Kleurcombinaties

Als je zelf haaraccessoires maakt kun je deze in alle magelijke kleurcombinaties maken. Vind je het lastig om kleuren te combineren? Dan is de blog over kleurcombinaties voor haarspeldjes wellicht handig voor jou.

Wil je graag een flatback button gebruiken voor een haaraccessoire en twijfel je of je de juiste kiest? Lees dan dit blog waarin ik uitleg hoe je de juiste button kiest.

Populaire tutorials

In het blog staan diverse tutorials. Onderstaand vind je enkele van de meest populiere stap voor stap uitleg blogs.

Haarspeldjes maken Met kniphoesjes

Hoe doe je dat?

Een kniphoesje is een fijne basis om een haarspeldjes verder ‘aan te kleden’. Een kniphoesje heeft geen inkeping om het haarspeldje in te steken. Deze zul je dus zelf moeten maken.

In dit filmpje laat ik je zien hoe je dat heel makkelijk zelf kunt gaan doen.

INSPIRATIE HAARACCESSOIRES

Onder het kopje ‘inspiratie’ in het menu vindt je verschillende voorbeelden van haaraccessoires. Als je doorklikt naar het betreffende haaraccessoire vindt je alle benodigde materialen. Varieer in kleur of materiaal om het helemaal naar je eigen smaak te maken. Of bestel alle materialen zoals het voorbeeld. De keuze is aan jou. 🙂

haarspeldjes maken met panda flatback button
Little diva haarspeldjes maken met strikje
Flamingo inspiratie haarspeldjes maken
Haarspeldjes maken met bloem applicatie torentje