Haarspeldjes

Haarspeldjes zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er druppel vormige, rechthoekige, beklede, schuifspeldjes en nog veel meer. De keuze voor een bepaald haarspeldje is o.a. afhankelijk van de leeftijd van het meisje en hoe je deze wil gebruiken.

Kaarknipjes zijn meestal gemaakt van metaal. In de webwinkel wordt enkel voor goede kwaliteit gekozen. En dus ook voor haarknipjes die goed sluiten.

Klik-klak haarspeldjes zijn er in newborn, baby, peuter/kleuter en grote meiden formaat. Je kunt uiteraard wel een groter of kleiner haarspeldje gebruiken. In de webwinkel staan verschillende soorten en maten. Naast zilver metalen zijn er ook diverse kleuren klik-klak haarspeldjes met en zonder pad (om iets om te lijmen). Maar ook ovaal beklede haarspeldjes.

Alligator haarclips schuif je makkelijk in het haar. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder tandjes. Je kunt de alligators zelf bekleden met bijvoorbeeld 10mm grosgrain lint. De alligator clips zijn ook bekleed te bestellen. Dan heb je een handige basis.

De schuifspeldjes zijn 5cm lang en kunnen als een bek openen, Je kunt deze gebruiken wanneer je losse plukken bij een staart of knotje wil voegen. Of wanneer je een pluk vast wil zetten. De schuifspeldjes in de webwinkel hebben een plakschuif. Hierop kun je zelf met lijm iets op lijmen. Er zit geen lijm aan de plakschijf zelf.

Een french barrette / clip is een dubbel laagse clip met in het midden een bol gedeelte welke het haar stevig in positie houd. De french barrette / clip opent aan door aan een van de zijkanten te klikken. Deze clip word vaak gebruikt boven een staart of om een grotere pluk haar vast te zetten.