Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons

Hello! Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons

Licentie afbeeldingen. Misschien weet je het wel… De reden dat ik geen K3, Nijntje, Hello Kitty Frozen of andere Disney flatback buttons aan bied in de webwinkel is omdat je hier als bedrijf enorm dure licenties voor moet aanschaffen. Ik schreef er al eens een blog over. Heel vaak krijg ik de vraag of bepaalde afbeeldingen gemaakt konden worden als eigen ontwerp flatback button. Deze gevonden afbeeldingen van Google weerde ik dan ook altijd…

Heb jij ‘m al in je agenda staan 27 november 2019? Wat… ja 2019 haha… De release van Frozen 2!!! Elsa & Anna 2.0. Hoewel de eerste film al best even geleden is uitgekomen is deze nog steeds onwijs populair. En hoe leuk is het dan om een haarspeldje met een Frozen flatback button te hebben?!

Jiehooo… Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons…

Ik maakte ze dus gewoon helemaal niet. Maar… wat ik niet wist is dat je voor jezelf een privé kopie mag maken. Alleen natuurlijke personen mogen een privé kopie maken. Ook als je voor jezelf een privé kopie wil laten maken bij een bedrijf geldt het als privé kopie. Je mag deze dus niet gaan verkopen of geven aan iemand anders. Dit geldt dus uitsluitend voor eigen gebruik! Dat zijn dus één of twee stuks per afbeelding. Als je ze voor de verkoop wil laten maken is dit dus niet mogelijk. Ook als je er maar één of twee wil voor de verkoop. Het is hetzelfde als dat je een kopie mag maken van een cd om deze bijvoorbeeld op je ipod te luisteren of om op een cd te branden. Deze kopie mag je ook niet aan iemand anders geven of verkopen.

Hierdoor is het nu dus wel mogelijk om een Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 of andere licentie afbeeldingen te gebruiken voor een flatback button. Dus hoe leuk is dat! Gaat jouw boven radartje direct overuren maken van alle dingen die je nu zou kunnen maken?

Eigen ontwerp flatback buttons.

Vanaf nu kun je dus een eigen ontwerp flatback button bestellen met een plaatje wat je gevonden hebt in Google. Dus hello! Disney (frozen!!), Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons. Voetbalclub logo’s, Bob de Bouwer, Dora en alle andere mogelijkheden.

Ze zullen dus NIET in de webwinkel komen te staan als kant en klare flatback buttons omdat dit strafbaar is en ik niet op een boete zit te wachten 😉

Dus is je meisje een enorme Frozen fan, zingt ze alle liedjes van K3 mee, Is ze idolaat van Hello Kitty, of of bouwt ze als een echte Bob de Bouwer dan kun je haar nu blij gaan maken met een haarspeldje met haar idool er op.