imitatie pu leer lapjes variatie 5

Imitatie leer variaties: wat kun je er nog meer mee?

Kun je met het imitatie leer variaties maken anders dan strikken? Met de imitatie leer lapjes kun je de mooiste strik (combinaties) maken. Maar wat kun je er nog meer mee? Die vraag krijg ik regelmatig. En hoewel de mogelijkheden uiteraard veel groter zijn dan die ik je nu laat zien, zijn het wel leukerds 😉 Ik zag laatst in de inspiratie groep een super tof kroontje lang komen 😉

imitatie pu leer lapjes variatie 2

Ik heb 4 voorbeelden voor je uitgewerkt die je kunt maken met deze gratis download. Hartjes (ook leuk voor Valentijn), sterren, druppels en vlinders in 4 verschillende maten.

 

Je kunt de download uitprinten en de onderdelen die je nodig hebt uitknippen. Je kunt ook carbon papier gebruiken om de figuren op de imitatie leer lapjes over te brengen. Een andere mogelijkheid is om op de achterkant van de uitgeprinte download met een extra zacht potlood  (>B4) over de lijnen te gaan. Daarna leg je de download met het potlood op de verkeerde kant van het lapje. En ga je met een pen of potlood over de lijn om het potlood over te brengen. Maar je kunt ook net als ik nu heb gedaan een snij plotter gebruiken zoals een silhouette of scanncut. Dit is niet voor alle lapjes even goed te doen, dus je moet dit wel een beetje uitproberen. Maar je krijgt er wel het meest strakke en gelijke resultaat mee.

* Het vilt wat is gebruikt is niet in de webwinkel te koop. Wel ander vilt 🙂 *

Imitatie leer variaties: voorbeelden

imitatie pu leer lapjes variatie 3

 

Hierboven zijn 5 hartjes van 4 cm gebruikt met 6mm elastiek.

imitatie pu leer lapjes variatie 4

 

Op deze beklede alligator clip van 10mm breed zijn 3 sterren van 3cm gebruikt

imitatie pu leer lapjes variatie 1

 

Bij deze haarband van 6mm breed elastiek zijn 6 druppels gebruikt van 4cm.

imitatie pu leer lapjes variatie 5

 

Voor deze haarspeldje van 5 cm met kniphoesje zijn een vlinder van 5 cm en een vlinder van 4 cm gebruikt. Voor het bruine tussen gedeelte heb ik een smal reepje geknipt.

 

Er zijn uiteraard nog veel meer imitatie leer variaties te bedenken. Hopelijk heb ik je geïnspireerd door de bovenstaande voorbeelden! Laat je zien wat je gemaakt hebt? Dat kun je doen in de inspiratie groep op Facebook! Ik ben benieuwd 🙂