Leerstrik versieren met glitter

Leerstrik versieren met glitter

Ik had ineens een idee. En als ik een idee heb wil ik dat graag meteen uitvoeren. Haha… Ik was gisteren in de action en had spuitlijm en schilderstape nodig. Voor nog zo’n ander idee ;). Mijn moeder stond al bij de kassa want het was heel druk. Maar ik rende nog even snel de winkel in. Want ze hadden vast ook glitters. En natuurlijk hadden ze die. Een potje met wel 6 verschillende kleuren voor slechts 80 cent.

Met het schilderstape heb ik een lijn aangebracht op de strik. Daarna heb ik de rest van de strik bedekt met een A4 blaadje en vastgelijmd met nog een stukje schilderstape. Had natuurlijk ook beide in een keer gekund.

Daarna heb ik de met de spuitlijm het gedeelte waar ik de glitters wilde ingespoten. Dit kan denk ik ook met elke andere lijm die je wil. Misschien met een kwastje erop aanbrengen als de lijm wat dikker is en om deze goed uit te smeren.

Dan het leukste… het rond strooien met glitters… Ik heb er wel een A54-tje onderlegd. Anders zit alles onder en dat wil je denk ik niet.

 

Na het glitter laat je het goed drogen. Haal je de tape voorzichtig weg. De glitter die los zit kun je weg kloppen. Voor een volle glitterlaag kun je misschien ook nog een keer lijm en glitter aanbrengen voordat je het tape eraf haalt. Ik heb het nu zo gelaten. Maar ik denk dat als je er wat mod podge overheen zou doen het beter blijft zitten.

 

Ik zie heel veel mogelijkheden. Naast een lijn kun je natuurlijk ook met een pons een ster of hartje uit het schilderstape ponzen. Ook heel leuk 🙂

 

Geef een antwoord