Verstelbare haarband maken hoe doe je dat?

Hoe fijn zou het zijn als je een verstelbare haarband zou kunnen maken? Zo’n eentje die altijd past en daardoor ook nog eens langer draagbaar is? Want in plaats van een aantal maanden kan de haarband dan een aantal jaren gedragen worden.

Ik las een aantal weken geleden ergens (weet niet meer waar…) dat het zo lastig was om haarbandjes goed passend te maken en dan met name voor de verkoop. Want daar sta je dan, met een kraam vol haarbandjes en net die ene haarband die de klant wil past niet. Balen natuurlijk… Want tja, je weet natuurlijk nooit van te voren de hoofdomtrek van een kindje. En dat bracht mij tot deze verstelbare haarband.

Verstelbare haarband

Een haarband die past van 0 tot 99 jaar 🙂 Kun je je oma van 90 ook eens opfleuren haha…

Hoe maak je een verstelbare haarband?

Voor deze haarband heb je nodig:

Haarband elastiek breedte 15-17mm (naar keuze)

Haarband elastiek verstellers 15-17mm (een ring en een riem)

♥ Aansteker

Schaar

Lijmpistool (of naald en draad als je liever niet lijmt, maar een lijmpistool werkt het snelst en is heel stevig)

Ik heb er een video van gemaakt, omdat je dan goed kunt zien hoe je het elastiek door de riem rijgt. Mijn verstelbare kant is op reuzenformaat gemaakt 😉 Deze hoeft dus niet zo lang te zijn.

Reken ongeveer 3 cm extra voor de omslagen en 5-12 cm voor de verstelling. De ring geeft ongeveer een opening van 1,5 cm. Bij een hoofdomtrek van 44 cm maak je het elastiek ongeveer: 36cm (voor de hoofdomtrek) + 3cm (omslag) + 10cm (verstelling) – 1,5cm (ring) = 47,5cm Dit is ook een beetje afhankelijk van de rekbaarheid van het elastiek.

Je kunt de verstelbare haarband als basis gebruiken en deze verder aankleden met bloemapplicaties of stoffen bloemen. Hierin kun je je lekker uitleven 🙂

Wat zou jij graag willen zien in een video uitleg?

×