Welke soort (flatback) button kun je kiezen?

In de webwinkel staan verschillende buttons waaruit je kunt kiezen. Maar wat is nou het verschil tussen een plastic flatback button en een met een metalen achterkant? En waar kun je die voor gebruiken? Ik zal ze hieronder allemaal aan je voorstellen 🙂

Flatback button met plastic achterkant 25mm

20140223-131251.jpg

Deze button met plastic achterkant heeft een vlakke achterkant waardoor deze heel makkelijk ergens ongelijmd kan worden. Hiervoor kun je de hasulith sieradenlijm gebruiken. Ga je lijmen op stof dat kun je hiervoor het beste een lijmpistool gebruiken of andere geschikte sterke lijm. (Geen textiellijm!) De flatback buttons zijn met hun formaat van 25mm zeer geschikt voor haarspeldjes van 5 cm of groter. Wil je haarspeldjes van 3 cm gebruiken dan kun je hiervoor het beste haarspeldjes met een lijmvlak gebruiken. Op normale haarspeldjes van 3 cm laten ze los als je ze open klikt.

Flatback button met metalen achterkant 25mm

20140302-150725.jpg

De achterkant van deze flatback is ook glad, maar in plaats van plastic van metaal. De flatback zelf is iets hoger dan degene met plastic aan de achterkant. Ook deze flatback button kan, net als die met plastic, besteld worden met alle ontwerpen uit de webwinkel. De metalen achterkant lijmt heel goed met hasulith sieradenlijm op metalen ondergronden. Deze flatback button is minder geschikt om op textiel te lijmen.

Button met pin 25mm

20140302-143244.jpg

De button van 25mm heeft een metalen pin aan de achterkant waardoor je deze makkelijk op een jasje of tas e.d. kunt spelden.

Flatback button met metalen achterkant 37mm

20140302-143936.jpg

De flatback button van 37mm heeft dezelfde kenmerken als die van 25mm. Met het enige verschil dat deze net een maatje groter is. Een mooie eyecatcher op een haarspeldje vanaf 5cm of leuk om een broche mee te maken. Uiteraard kun je ook met deze flatback eindeloos veel kanten. dit formaat is alleen met metalen achterzijde te bestellen.

Button 37mm

20140302-150942.jpg

De button van 37mm heeft een kindvriendelijke (dubbel gezekerde) pin aan de achterkant. Hierdoor is deze minder snel los te maken door kleine kinderen. Uiteraard dien je wel altijd je kindje in de gaten te houden met een button.. Kinderen kunnen alles los krijgen 😉 De button kun je makkelijk op een jasje of tas e.d. kunt spelden.

Magneet 37mm

De magneet button kun je gebruiken als koelkast magneet of op een magneetbord. Het is geen button die je op textiel kunt bevestigen.

Een flatback button is niet alleen ter versiering van je haarspeldjes, maar ook voor haarbanden, armbandjes, broches, decoratie, sieraden en nog veel en veel meer.

Doordat de flatback buttons in eigen beheer worden gemaakt en alle ontwerpen zijn van eigen hand. Daardoor heb je altijd een orginele eyecatcher.
Heb je zelf een idee? Een ontwerp speciaal voor jou is zeker mogelijk. En ook jouw eigen ontwerpen zijn te bestellen als flatback button!

×