Klant in de spotlight: Suzanne

Mijn klanten zijn stuk voor stuk pareltjes.  Ik ben super blij met elke leuke, lieve klant. Elk van hen maakt het namelijk mogelijk dat ik kan doen wat ik doe en dat is voor mij toch wel de grootste schat 🙂 Daar mag je best dankbaar voor zijn  toch?!

Daarom leek het mij zo leuk om klanten in de spotlights te zetten.

Een van deze fijne klanten is Suzanne, 34 jaar uit Maarssenbroek.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In de afgelopen 5 jaren ben ik een echte meisjes mama geworden. Niet alleen door de geboorte van onze 2 prachtige dochters Emmalie (5 jaar) en Rosalie (2 jaar), maar ook door verliefd te worden op de kleur roze en helemaal los te gaan in het maken van haarspeldjes/haarbandjes/kettingen (enz. enz.) voor ‘beautiful little ladies’! Dat is eigenlijk een hele leuke, maar ook grote, uit de hand gelopen hobby van me geworden. Ik woon in Maarssen, samen met mijn dochters en mijn man Martijn en ik werk 2 dagen per week als leerkracht op een basisschool in groep 4. Ook sport/dans ik nog minimaal 1x per week.

Haarspeldje-Suzanne4— Haarspeldjes gemaakt door Suzanne —

Voor wie maak jij haarspeldjes?

Wat begonnen is als een ‘probeer’ haarspeldje voor mijn oudste dochter is uitgegroeid tot een goed lopende (web)winkel Suussies Klippies. Zelf had ik nooit de intentie om een eigen bedrijfje te beginnen, maar ik ben er eigenlijk door mijn te grote hobby ingerold. Nu maak ik haaraccessoires voor alle beautiful ladies, groot en klein J

Op zolder heb ik mijn eigen kleine winkeltje, waar mensen kunnen komen shoppen. Verder sta ik elk jaar op een aantal jaarmarkten en via social media (Facebook) heb ik een hele grote vaste klantenkring opgebouwd. Mijn speciale bruidsmeisjes collectie ligt in de showroom van Mooie Kleertjes (te Utrecht), die bruidsmeisjes jurken verkoopt.

Hoe ben je ermee begonnen?

Toen mijn oudste dochter geboren werd, kreeg ik van mijn collega een schattig setje zelfgemaakte haarspeldjes. Helaas belanden die haarspeldjes ruim 1,5 jaar op zolder, omdat mijn dochter zo kaal was als een knikker. Na 1,5 jaar kwamen de klipjes weer tevoorschijn en ik kreeg enorm veel leuke reacties op de haarspeldjes. Ik dacht, zoiets moet ik toch ook kunnen maken. Dus zodoende ben ik gaan googlen en kwam allerlei leuke zelfmaak-setjes tegen. De eerste klipjes waren een feit, de leuke reacties bleven komen, vriendinnen wilden ook klipjes en vrienden van vrienden ook weer. De bestellingen kwamen langzaam aan binnendruppelen. Facebook pagina gemaakt, bestellingen van vreemden kwamen binnen en uiteindelijk de knoop doorgehakt en een bedrijfsnaam verzonnen, kvk nummer aangevraagd en een officieel bedrijf geworden. Het was een echte rollercoaster waar ik toen in beland was, maar nu na ruim 3 jaar, heb ik nog geen seconde spijt van het eerste ‘probeer’ klipje voor mijn dochter. Mijn bedrijf heeft mijn leven compleet gemaakt, mijn creatieve ik kan ik erin kwijt en dat maakt mij een nog completer mens dan dat ik altijd al was.

Haarspeldje-Suzanne1— Haarspeldjes gemaakt door Suzanne —

Hoe vaak ben je hiermee bezig?

Zodra de tijd het toelaat ben ik bezig met Suussies Klippies… Freubelen, boekhouding, bestellingen maken, voorraad maken, reclame maken, nieuwe ideeën uitwerken en als er tijd over is mijn website bijwerken. Maar dat laatste is helaas een beetje een ondergesneeuwd projectje, omdat bijna alle bestellingen nu via Facebook binnenkomen.

Wat behoort tot je basis materiaal?

Eigenlijk heel veel…hoesjes, klikklaks, bloemen, roosjes, alligatorklemmen, XL bloemen, flatbacks, lijm, elastisch band enz. enz. Teveel om op te noemen.

Haarspeldje-Suzanne5— Haarspeldjes gemaakt door Suzanne —

Wat voor haaraccessoires maak je het liefste ?

Het leukste om te maken zijn toch wel de speciale bestellingen. Klanten die me vragen om iets bijpassends te maken bij bepaalde kleding. Bijvoorbeeld bij verjaardagsoutfits, bepaalde merken kleding of bij bruidsmeisjes jurken! Meestal gebruik ik daarvoor whatsapp, zodat de klanten een foto van hun outfit/jurkje kunnen sturen en ik er iets bijpassends bij kan maken. Ik maak altijd een aantal verschillende bijpassende items, zodat de klanten dan keuze hebben uit een aantal accessoires. Alles verloopt dan via whatsapp (of soms ook via pb in Facebook) Je gaat pas echt bestellen, op het moment dat je geheel tevreden bent. Natuurlijk kun je ook altijd langskomen bij mij thuis om zelf (of samen) iets samen te stellen.

Wat was het eerste wat je maakte?

Het eerste klipje dat ik gemaakt heb was een 35 mm klipje voor mijn oudste dochter!

Wat was het laatste wat je maakte?

Ik ben momenteel druk bezig met de nieuwe zomercollectie voor 2016! Daaronder vallen natuurlijk de vaste haaraccessoires, maar wat ik het laatste gemaakt heb zijn de zelfgemaakte leren XXL strikken en de ontzettend gave Ibiza-style alligatorklemmen met veertjes.

Haarspeldje-Suzanne2— Haarspeldje gemaakt door Suzanne —

Met welke producten uit de webwinkel maak jij jouw top 5, en waarom?

1: SOS-kettingen met de flatbackbuttons met naam, omdat dit het best verkochte item is van mijn webwinkel. Ik gebruik alleen de flatbackbuttons (foto’s) van Haarspeldjes Fabriek om de SOS-kettingen te maken!

2: XL bloemen van chiffon met parels en blingbling, omdat ik deze bloemen zelf prachtig vindt

3: De mini roos van 4,5 cm, omdat ik deze gebruik voor mijn nieuwe Ibiza-style haaraccessoires

4: De flatback buttons, omdat deze zo schattig zijn en ook goed verkopen

5: De alligatorklemmen van 4,5 cm, omdat ik deze eigenlijk achter alle bloemen/klipjes/strikken e.d. gebruik.

Haarspeldje-Suzanne-top-5

Wat zou je nooit (meer) bestellen, en waarom?

Helaas heb ik gemerkt, dat in mijn klantenkring, de stoffen diademen (waar ik mooie bloemen op maak) niet zo in trek zijn. Ze zitten niet lekker, omdat ze zeer doen achter de oren, of ze zijn te groot/klein en glijden uit, omdat er geen karteltjes aan zitten. Ze gaan veel liever voor de elastieken haarbanden. Daarom zou ik zelf de diademen niet meer bestellen voor de voorraad. Natuurlijk wel als een klant er specifiek om vraagt.

Is er nog iets wat je wil vertellen over Haarspeldjes-Fabriek?

Ik vind Haarspeldjes Fabriek een hele fijne website. Heel erg overzichtelijk, heel veel op voorraad, je grijpt haast nooit mis en zo wel, dan zijn de voorraden vaak snel weer aangevuld. Anita staat ook altijd open voor contact en vragen. Ik vind het reuze fijn om er te bestellen. Mochten er onduidelijkheden zijn over een bestelling, dan hebben we altijd even contact. Anita ga zo door!

Haarspeldje-Suzanne3— Haarspeldjes gemaakt door Suzanne —

Wat is de beste tip die je kan geven m.b.t. het maken van haarspeldjes?

Allereerst…gebruik goede lijm (te vinden op Haarspeldjes Fabriek) en gebruik véél knijpers om de accessoires goed te laten drogen…ik heb een lading knijpers ingekocht waar je eng van wordt. 😀 Soms ligt mijn tafel vol met knijpers en daartussen liggen dan de mooiste haaraccessoires.

 

Suzanne: super bedankt voor je leuke bijdrage en je enthousiasme! Ik vond het heel leuk om de persoon achter het mail contact een beetje te leren kennen!

Nu JIJ? Vind je het ook leuk om een keer in de spotlights te staan? Ik mail je graag wat vragen!

Liefs Anita

Geef een antwoord