Waarom dit mijn 3 favoriete stoffen bloemen zijn

Stoffen bloemen zijn mooie eyecathers en geven een simpel, snel en groots effect. Ze zijn makkelijk te verwerken op een haarclip, haarspeldje of haarband. Om haaraccessoires te maken met stoffen bloemen heb je niet veel nodig. Alligator clip, haarspeldje, haarband(elastiek) of haarelastiek, lijmpistool en eventueel een vilt rondje om af te werken. Ook voor beginners is het verwerken van stoffen bloemen heel goed te doen.

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende stoffen bloemen in de webwinkel. En uiteraard heeft ieder zo zijn eigen favorieten. In dit blog ga ik je hier mijn favorieten laten zien.

Mijn 3 favoriete stoffen bloemen

Lastig kiezen met zoveel keuze… Maar het is me toch gelukt 🙂 Mijn top 3 favoriete stoffen bloemen is redelijk divers qua maat. Maar qua materiaal wel heel erg hetzelfde… Er zijn nog zoveel andere mooie bloemen in satijn en kant, maar de meeste bloemen zijn gewoonweg van chiffon gemaakt. In elk geval mijn favorieten haha…

Chiffon bloem 3,75 cm

Mijn nummer 3 is de chiffon bloem 3,75 cm. De bloemen hebben een vilt rondje van 2 cm aan de achterkant. Je kunt voor de afwerking desgewenst het beste een vilt rondje van 20-25mm gebruiken. Dat is niet altijd nodig, maar bij een haarband of haarspeldje is de achterkant dan wat netter afgewerkt.

favoriete-stoffen-bloemen5
Deze lieve kleine bloemetjes zijn super schattig op een haarspeldje van 4 of 5 cm. (Hier op een haarspeldje van 4 cm)

favoriete-stoffen-bloemen4
Ook op een (beklede) alligator clip zijn deze bloemetjes super cute. Alle materialen die je voor deze clip nodig hebt vindt je hier.

Chiffon bloem met strass en parel 4,5cm

Mijn nummer 2 is de chiffon bloem met strass en parel. Deze bloem is helemaal af. Je hoeft er niets aan toe te voegen. De uitstraling is luxe door de strass en parels. De maat van 4,5 cm is perfect voor haarspeldjes, haarclips en haarelastieken. Voor een haarband vindt ik ze wat aan de kleine kant, maar het kan uiteraard wel.

favoriete-stoffen-bloemen

Glitter chiffon bloem 6,5 cm

Met stip op nummer 1 is een heel populaire bloem in de webwinkel. Namelijk de glitter chiffon bloem 6,5 cm. De bloem is niet voor niets zo populair. De bloem heeft een heel subtiel glitter draadje in de stof zitten waardoor deze net een beetje glamoureus is maar niet te. De maat is mooi op een alligator clip (van 4,5 cm) en op een haarband.

favoriete-stoffen-bloemen3
De bloem is op zichzelf al heel goed te gebruiken op een haarband of op haarband elastiek.

favoriete-stoffen-bloemen6
Maar wordt ook vaak gebruikt met bloem applicaties erbovenop. Hierin kun je lekker variëren. De grootste bloem applicatie die ik hier gebruikt is is 47mm.
favoriete-stoffen-bloemen2
In combinatie met een flatback button krijg je met deze bloem ook een mooi resultaat.

Dat deze bloem heel divers gebruikt kan worden en dus nooit hetzelfde eruit hoeft te zien maakt het voor mij mijn nummer 1.

Ben je het met mij eens of heb je een andere top 3 favoriete stoffen bloemen? Welke stoffen bloem is jouw favoriet?

 

Liefs Anita

Bewaren

Bewaren