Alligatorclip met grosgrain lint maken

alligatorclip-met-lint-1alligatorclip-met-lint-7

Voor het maken van alligator clipjes met lint heb je het volgende nodig:

Een schaar met een scherpe punt
Alligator haarspeldjes
Grosgrain lint van 10mm breed
Aansteker (om de randen het lint af te hechten)
Eventueel een roosje of ander applicatie
Lijmpistool

alligatorclip-met-lint-2Knip een stukje lint af van ongeveer 9,5cm (35mm alligator) of 12cm (45mm alligator) De lengte kan later nog exact op maat gemaakt worden. Maar gebruik in elk geval geen korter lintje. Ga met de aansteker langs een van de kortste kanten van het afgeknipte lint. Hierdoor gaat het lint niet meer rafelen. Klem het lint tussen de onderkant en bovenkant van de alligatorclip.

alligatorclip-met-lint-3Doe voldoende lijm op het aangeven gedeelte. Eventueel teveel aan lijm kun je later nog weghalen.
Vouw het lint direct dubbel en vouw het gelijkwaardig op de onderkant. Dit vergt wat handigheid en zal in het begin wellicht wat lastig zijn. Maar… oefening baart kunst 🙂

alligatorclip-met-lint-4Klein beetje lijm op het bovenste gedeelte wat nog los zit. Daarna aan elke binnenkant een klein beetje lijm. In elk geval voldoende om het lint vast te lijmen. Als je teveel lijm gebruikt kun je het scharnier vast lijmen waardoor de clip niet meer te gebruiken is.

alligatorclip-met-lint5Nu kun je het overige lint op maat knippen en ook deze kant met een aansteker bewerken.

alligatorclip-met-lint-6Lijm nu het laatste stukje met wat lijm vast.

alligatorclip-met-lint-7Het eventuele overtollige lijm haal je weg met je nagels en met een aansteker. Niet te lang op 1 plek met de aansteker anders smelt het lint weg 😉

Geef een antwoord

×