Baby haarbandjes maken met paillet vlinder strikje

Een serie ‘baby haarbandjes maken’ Deze keer deel 1: een baby haarbandje met vlinder.

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 1

In deze tutorial ga ik je stap voor stap uitleg geven hoe je zelf zo’n schattig haarbandje met vlinder zelf kunt maken. Voor deze haarband heb ik een vlinder paillet strikje gebruikt en 6mm haarband elastiek. Met baby haarbandjes maken kun je eindeloos variëren . Kies voor andere kleuren, ander elastisch haarband elastiek en andere applicaties. Zo maak je bij elke outfit een passend haarbandje.

Baby haarbandjes maken met paillet vlinder strikje

Vlinder strikje paillet

6mm Haarband elastiek

♥ Naald en draad

♥ Een schaar

♥ Centimeter of lange liniaal

♥ Tangetje of kleine veiligheidsspeld

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 2

Je begint met de lengte van het elastiek te

bepalen. Dit kun je op 2 manieren doen.

De eerste is door het elastiek om het hoofd van de baby te trekken. Hou het elastiek zo dat het haarbandje goed blijft zitten, maar dat het niet te strak zit.

De tweede manier is door het hoofdje van de baby op te meten of dit schema voor de juiste haarband elastiek lengte aan te houden:

Lengtes voor een haarband (zonder overlapping voor de afwerking):
Newborn 33 cm ❤  0-1 jaar 35,5 cm ❤ 1-6 jaar 38 cm ❤ 6-14 jaar 41 cm ❤ vanaf 14 jaar 44,5 cm.
De gegeven maten zijn een indicatie van de lengte van het elastiek. Dus niet van de gemiddelde hoofdomtrek. Elk kind is uiteraard anders en ook elk elastiek rekt net wat anders.

Hou voor het maken van deze baby haarband 1,5 cm overlap aan. Je knipt de lengte dus 1,5 cm langer dan je nodig hebt.

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 3

Als je het elastiek op de juiste maat hebt geknipt haal je het elastiek door de loop van de vlinder (aan de achterkant). Dit kun je doen met een klein veiligheidsspeldje. Je maakt het speldje open en steekt de naald door het elastiek, sluit het speldje en haalt de speld door de lus aan de achterkant. Maar je kunt het ook zoals ik gedaan heb met een tangetje doen.

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 8

Als het elastiek erdoor heen is kun je het garen door de naald doen en een knoopje erin leggen. Of ga achter de naaimachine zitten 🙂

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 4

Naai het elastiek met de hand of machine (een aantal keer op en neer met zigzagsteek) op elkaar zodat het goed vast zit. Hiervoor leg je het elastiek op elkaar. Aan beide kanten 0.75cm (de overlap). Controleer voor het vastzetten of het elastiek niet gedraaid zit.

baby-haarbandje-vlinderstrik5

Als het elastiek goed vast zit, draai je het zodat het aanhecht punt onder de loop van het vlinder strikje terecht komt.

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 6

Dan naai je de vlinder op het elastiek vast.

baby haarbandjes maken met vlinderstrik 7

En de haarband is klaar. Yeah!

Geef een reactie