Haarband van elastiek met stoffen bloem 6

Haarband van elastiek met stoffen bloem

Een haarband van elastiek met stoffen bloem maken… Hoe doe je dat? Ik krijg regelmatig deze vraag dus leek het mij hoog tijd voor een kleine tutorial. Want het is echt veel makkelijker dan het wellicht lijkt. Maar heeft wel een groots resultaat. Een haarband van elastiek met stoffen bloem is zo gemaakt.

Haarband van elastiek met stoffen bloem 6
En dit hebt hiervoor nodig:

Haarband elastiek (naar keuze)
Stoffen bloem
Vilt rondje Het formaat is afhankelijk van het formaat van de bloem. Voor deze bloem van 6,5 cm gebruikte ik een 40mm vilt rondje
♥ Schaar
♥ Lijmpistool (of draad en naald)
♥ Eventueel een aansteker
Haarband van elastiek met stoffen bloem 1

De haarband elastiek met stoffen bloem maken

Haarband van elastiek met stoffen bloem 2
Knip het elastiek op de gewenste lengte. Hou een overlap van 1 cm. Hiervoor knip je het elastiek 2cm dan de gewenste lengte. Voor de juiste lengte meet je het hoofdje op of kijk je even hier voor de globale basis lengtes voor een haarband. De lengte is ongeveer 5-10cm minder dan de hoofdomtrek, afhankelijk van de rek die de elastiek heeft.

Brand de uiteinden af met de aansteker zodat de randen niet gaan rafelen. Niet hoeft op zich niet, maar kan wel. Voor deze tutorial heb ik het niet gedaan.

Haarband van elastiek met stoffen bloem 3
Lijm het elastiek bij de overlap op elkaar. Zorg dat de hele overlap van het elastiek bedekt is met lijm. Je kunt het eventueel ook vastnaaien met de hand of de naaimachine.

Haarband van elastiek met stoffen bloem 4
Lijm het vilt rondje onder het elastiek. Zorg ook voor lijm onder het elastiek, zodat het elastiek goed vastgelijmd is. De goede kant (in dit geval de glanzende kant) ligt bovenop en is zichtbaar.

Haarband van elastiek met stoffen bloem 5

Lijm de bloem op het vilt rondje en de haarband van elastiek met stoffen bloem klaar.

Haarband van elastiek met stoffen bloem 6

Je kunt hiermee eindeloos variëren en passend maken voor de outfit. Het beste kun je dat doen voordat je de bloem op het vilt rondje lijmt.

Naai dan de applicaties op de bloem zodat de bloem ‘plat’ wordt. Daarna kun je de stoffen bloem op het vilt rondje lijmen.

Bij dit voorbeeld is een glitter bloem gecombineerd met een bloem applicatie en flatback buttonHaarband van elastiek met stoffen bloem 21
Bij dit voorbeeld is een 63mm  bloem applicatie gecombineerd met lint en een mini roos
Haarband van elastiek met stoffen bloem 13Bij dit voorbeeld is een rafelige bloem gebruikt met 3mm elastiek

Haarband van elastiek met stoffen bloem 11
Bij dit voorbeeld zijn bloem applicaties gecombineerd met een flatback button

Haarband van elastiek met stoffen bloem 8

Als je op de foto’s van de voorbeelden klikt ga je direct naar de webwinkel waar je de materialen om de haarbanden te maken per haarband kunt vinden.

 

Geef een antwoord