Klittenband haarspeldje met vlinderstrikje

klittenband-speldje-1

Een klittenband haarspeldje is al draagbaar bij een klein plukje haar. Daardoor is deze heel geschikt voor baby’s en kleine kindjes. Het klittenband zorgt ervoor dat het haarspeldje grip heeft. Door deze naar beneden te trekken gaat deze ook pijnloos uit het haar.

Om een klittenband haarspeldje te maken heb je het volgende nodig:

Klittenband Dit is per 10cm te koop in de webwinkel. Hiervan kun je ongeveer 4-6 haarspeldjes maken met 10mm lint.

10mm grosgrain lint  Je kunt uiteraard ook breder lint gebruiken, hierop pas je het klittenband dan aan

Grosgrain lint strikje (of een andere applicatie)

Lijmpistool

♥ Een schaar.

♥ Aansteker (om de randen het lint af te hechten die je bijwerkt).

(Laat kindjes onder de 3 jaar NOOIT zonder toezicht haarspeldjes dragen. Door de kleine onderdelen in hun mond te doen kunnen ze stikken)

Knip het klittenband op de gewenste maat. Hiervoor houd je de eerst bepaalde maat aan. Als je het klittenband op elkaar houdt kun je de stukjes gelijkmatig knippen. Houd een aansteker langs de uiteinden van het lint (niet erin) zodat het een beetje schroeit. De randjes zullen dan niet meer rafelen.

Lijm met het lijmpistool het klittenband op het lint. Als je het klittenband strak tegen de uiteinden plaatst krijg je het mooiste resultaat. Als je een kant gelijmd heb controleer je of de andere kant mooi past. Is dat niet het geval dan werk aan die kant het lint even bij voordat je gaat lijmen,

Nu heb je de basis voor een klittenband haarspeldje.

Ik heb ervoor gekozen om dit grosgrain lint strikje erop te lijmen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere applicatie. Ik zou er wel voor zorgen dat die niet te zwaar is.