Hoe je makkelijk je juiste maat bloem applicatie kiest

De bloem applicaties in de webwinkel zijn onderverdeeld in kleuren en maten. Maar welk formaat gebruik je nu het beste voor baby haarspeldjes? En welke bloemen zijn het best met elkaar te combineren?

Onderstaand vind je een handig overzicht waarbij telkens dezelfde bloem applicaties op verschillende maten haarspeldjes staan weergegeven.

haarband-bloem-formaat-overview

Om bovenstaande nog wat duidelijker te maken zal ik nu per maat wat informatie en een voorbeeld geven.

De bloemen in de webwinkel zijn onderverdeeld in 5 verschillende maat groepen.
Kleiner dan 15 mm
16-30 mm
31-40 mm
41-59 mm
en groter dan 60 mm

Bloemen kleiner dan 15 mm
Dit zijn hele kleine bloemen die goed gecombineerd kunnen worden met de bloemen die 16-30 mm groot zijn. Dit zijn bloemetjes die als ‘kers op de taart’ gebruikt kunnen worden. Alleen deze bloem kan wel, maar persoonlijk vind ik ze daar te klein voor.

inspiratie-4

Voor bovenstaand haarspeldjes is gebruikt: haarspeldje 3 cm, rode stip bloem van 35mm, witte bloem van 20mm en een rode ruit bloem van 11mm.

Bloemen van 16-30 mm
Deze bloemen zijn qua formaat goed te gebruiken voor newborn en baby haarspeldjes. Voor een newborn en baby haarspeldje kun je de bloem combineren met een bloemetje kleiner dan 15 mm. En voor een baby haarspeldje kun je deze ook gebruiken bovenop een bloem van 31-40 mm.

baby

Bovenstaand haarspeldje van 3 cm heeft een bloem van 25mm gecombineerd met een roosje.

Bloemen van 31-40 mm
Deze bloemen zijn heel goed te gebruiken als basis voor een baby haarspeldje (met een kleinere bloem er bovenop). Of als bovenste bloem voor een haarspeldje van 5 cm in combinatie met een grotere bloem.

haarspeldjes-bloem-formaat

Bovenstaand zie je een 35mm bloem op 2 verschillende maten haarspeldjes gebruikt. Links: 3cm haarspeldjes, 35mm bloem en 25mm bloem. Rechts: 47mm bloem, 35mm bloem, 25mm bloem.

Bloemen van 41-59 mm
Dit formaat bloem is heel geschikt voor de 5 cm lange haarspeldjes. Combineer ze met de 31-40 mm bloemen en/of nog kleiner. In combinatie met een bloem van 60 mm of groter kun je deze bloem gebruiken voor een haarbandje.

inspiratie-5

Bovenstaand zie je een haarspeldje van 5 cm met een 47mm bloem, 35mm bloem en daar bovenop een flatback button (25mm)

Bloemen groter dan 60 mm
Deze bloemen zijn te groot voor een haarspeldje. Het kan uiteraard wel, maar ik raad het je niet aan. Deze bloem is wel goed te gebruiken voor een haarbandje. Al dan niet in combinatie met een bloem van 41-59 mm.

haarband-bloem-formaat

Voor bovenstaande haarband is een 63mm bloem gebruikt met daarop een 47mm en 35mm bloem,

Wil je een flatback button gebruiken in combinatie met een bloem? Kies dan voor een bloem van minimaal 35 mm. Dan zie je aan beide zijdes nog wat van de bloem.

Net zoals bij heel veel dingen is je persoonlijke smaak uiteraard doorslaggevend. Probeer verschillende combinaties om zo voor jezelf tot de fijnste, leukste en beste te komen.

Liefs,
Anita

2 reacties op “Hoe je makkelijk je juiste maat bloem applicatie kiest

Geef een antwoord