Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons

Hoe kies je de juiste button?

In de webwinkel heb je inmiddels de keuze uit meer dan 600 button ontwerpen. Deze staan allemaal onder het kopje “flatback buttons“.  Je kunt per ontwerp kiezen uit verschillende opties, maar het zijn niet allemaal buttons met een platte achterkant (geschikt voor een haarspeldje). Misschien een beetje verwarrend als je net begint. Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 flatback buttons

Dus hoe kies je de juiste button?

In de webwinkel worden 2 verschillende maten buttons verkocht: 25mm en 37mm. Omdat de flatback buttons de meest bestelde soort button is, is de categorie zo genoemd. Onderstaand zal ik je de verschillen tussen de verschillende soorten buttons uitleggen zodat je makkelijker je keuze kunt  maken.

Flatback buttons

De flatback buttons (met platte achterkant) zijn verkrijgbaar in 25mm (plastic en metalen achterkant) & 37mm (metaal) maat. 25 mm flatback buttons zijn het meest geschikt voor haarspeldjes. Haarspeldjes vanaf 4 cm zijn hiervoor  geschikt. Bij kleinere haarspeldjes klikken de buttons er vanaf en dat is zonde van je werk. Deze maat is ook heel goed te gebruiken als kern van een stapeltje bloem applicaties. De bloem maat die het best er onder past is 35mm. Dan heb je nog een mooi randje over naast de flatback button.

Plastic achterkant

Hoe kies je de juiste button?1 Kies voor een plastic achterkant als je de flatback buttons wil lijmen op stof of plastic. Ik gebruik zelf het liefst een lijmpistool om dit vast te lijmen op kniphoesjes en bloem applicaties. Voor het lijmen op plastic zou je ook lijm speciaal voor plastic kunnen gebruiken. De plastic achterkant is alleen in 25mm maat te bestellen. Het plastic aan de achterkant is zwart van kleur.

Metalen achterkant

Hoe kies je de juiste button?3 Kies voor een metalen achterkant als je de flatback button wil lijmen op metaal. Bijvoorbeeld direct op een haarspeldje of op een metalen ondergrond. Hiervoor kun je sieradenlijm gebruiken. Hoe kies je de juiste button?9 Naast 25mm maat is de metalen flatback button ook in 37mm maat te bestellen. Deze maat wordt vaak gebruikt voor broches.

Gespiegelde flatback buttons

Hoe kies je de juiste button?5 Naast 1 enkele flatback button is het ook mogelijk om 2 gespiegelde flatbacks te bestellen.  Je ontvangt dan 1 flatback die gemaakt is zoals het ontwerp in de webwinkel en 1 die gespiegeld is. Als er tekst in het ontwerp staat wordt deze uiteraard niet gespiegeld. De gespiegelde flatback button is mogelijk in plastic en metalen achterkant in 25 & 37mm maat.

Buttons met pin

Hoe kies je de juiste button?4 Naast de flatback buttons is het ook mogelijk om alle flatback ontwerpen die in de webwinkel staan te bestellen als button te bestellen. Dit zijn buttons met een pin aan de achterkant die je ergens op kunt spelden. Zo versier je een spijkerjack of rugzak bijvoorbeeld net een button met naam. Bovenstaande button is 25 mm. Hoe kies je de juiste button?6 De button met pin is ook te bestellen in 37mm maat. Dit is een mooie maat voor een zwangerschaps-aankondiging met bijvoorbeeld een ik word grote zus button. En ook heel geschikt voor verjaardagsbuttons.

Sleutelhanger

Hoe kies je de juiste button?11 De sleutelhanger (25mm & 37mm) is een leuk kadootje voor de juf, traktatie op school of gezellig aan de sleutelbos. De sleutelhanger heeft een ring die je open kan schuiven en aan de ring hangt een hanger met de button. (De 37mm sleutelhanger is op dit moment helaas tijdelijk niet te bestellen)

Magneet

Hoe kies je de juiste button?7 De magneet is een ‘koelkast’ magneet en is alleen te bestellen in 37mm maat. Heel geschikt voor een magneetbord of een magnetische planner of iets dergelijks.

Ook leuk om te weten

De flatback buttons worden in eigen beheer worden gemaakt. Alle ontwerpen zijn door mij gemaakt/samengesteld. Veel van de gebruikte afbeeldingen zijn door mij zelf gemaakt. Daardoor heb je altijd een originele eyecatcher. Heb je zelf een idee? Een ontwerp speciaal voor jou is zeker mogelijk. Een kleine aanpassing is vaak ook mogelijk. Flatback buttons met afbeeldingen van Disney, Nijntje, Hello Kitty of K3 zijn heel leuk maar zijn helaas niet mogelijk omdat hier copyright op zit. Een eigen ontwerp buttons kun je bestellen als je een eigen foto of een ontwerp wil gebruiken waarvan je zelf de rechten hebt (zoals een logo o.i.d.). Wil je een SOS button laten maken? Met veel van de naam buttons is dit mogelijk. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden, want niet elke buttons heeft hiervoor genoeg ruimte. Het gebruik van een flatback button beperkt zich niet alleen ter decoratie van je haarspeldjes, maar kan ook gebruikt worden voor haarbanden, armbandjes, broches, decoratie, sieraden en nog veel en veel meer. Laat je creativiteit lekker los en bedenk een leuke creatie met een flatback button 🙂 Waar gebruik jij ze het liefst voor? Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren

2 reacties op “Hoe kies je de juiste button?

 1. Isaura zegt:

  Hoi ik heb een vraagje. In de webwinkel staan elastiekjes met een bloem voor een button. Maar hoe krijg je de button hierop? Want er zit dan een knoopje in de weg lijkt me:)

  Groetjes isaura

  • Haarspeldjes-Fabriek zegt:

   Hallo Isaura,

   De knoop van deze elastieken valt weg in de bloem. Hier heb je dus geen last van als er een button op komt.

   Groetjes,
   Anita

Reacties zijn gesloten.