Verschillende soorten applicaties

Verschillende soorten applicaties bij het maken van haarspeldjes

Er zijn verschillende soorten applicaties waarmee je de haaraccessoires kunt opbouwen en/of verfraaien.

Het belangrijkste bij het gebruik van een applicatie is dat je kijkt naar de juiste maat applicatie in verhouding tot het haarspeldje. Kies daarom het meest geschikte haarspeldje qua maat en kies daarna welke applicatie je wil gebruiken.

Verschillende soorten applicaties

Er zijn heel veel verschillende soorten applicaties waardoor het je bij een eerste bezoek aan de webwinkel best kan overwelven. Want welke kies je nu?

Ze zijn er in meerdere maten en vormen waardoor je leuke torentjes kunt maken. Bepaal eerst de maat van het haarspeldje dat je wil gebruiken en pas daar de maat applicatie op aan. Ik schreef al eens hoe je makkelijk de juiste maat bloem applicatie kiest. Deze richtlijn kun je ook voor andere applicaties aanhouden. Daarna kijk je verder naar wat je het meest aanspreekt.

Bloem applicaties

De meest gebruikte applicaties van allemaal: bloemapplicaties.

De bloem applicaties hebben meestal een stoffen bovenkant en een vilt achtige onderkant. Tussenin zijn ze voorzien van een laagje vulling. De voorkant, achterkant en vulling worden door hitte op elkaar geperst. Dit geldt ook voor de andere applicaties met vulling. Hierdoor kunnen ze door los van elkaar getrokken worden als er aan getrokken wordt. Zeker kinderhandjes zijn goed in het kapot krijgen van alles ūüėČ Bij normaal gebruik gebeurd dit niet hoor!

De bloemetjes kun je combineren met flatbacks, rhinestones, flatback buttons of andere applicaties net wat je zelf leuk vindt.

Verschillende soorten applicaties 1

Roosjes

De kersjes op de taart: roosjes. Plaats een roosje bijvoorbeeld in het midden van een torentje met bloemapplicaties. Maar ook aan de zijkant van een flatback button (op een strikje) staat een roosje heel mooi.Ook op een andere applicatie zoals een ster, vlinder of hartje is een roosje prima te plaatsen.

Roosjes zijn er in verschillende maten. Er zijn verschillende maten roosjes welke je naar eigen smaak kunt gebruiken. De meest gebruikte roosjes zijn de kleine roosjes. Deze zijn perfect op kniphoesjes t/m 4 cm en passen heel mooi op de 25mm bloem applicaties.

Naai het roosje vast aan een applicatie of kniphoesje of lijm het erop vast.

Verschillende soorten applicaties 2 12

Strikjes

In de webwinkel vind je een uitgebreid assortiment van kleine strikjes tot grote strikken en alles daartussen. De kleine strikjes (tot 5cm) zijn leuk als verfraaiing van een haarspeldje of haar elastiek.

Strikken vanaf 4 cm kun je het beste gebruiken op een alligator clip of op een haarbandje of diadeem. Vaak is 1 strik al voldoende voor een spetterend resultaat.

Op onderstaand voorbeeld is een stoffen bloem met een paillet strikje van 45mm breed gebruikt met een roosje daar boven op.

Verschillende soorten applicaties 2

Hartjes, sterren, kroontjes en vlinders

Hartjes, sterren, kroontjes en vlinders  zijn applicaties die net als de bloemapplicaties als basis kunnen dienen op een haarspeldje. Je kunt hierop nog een roosje, flatback of rhinestone plaatsen. Of maak een combinatie met bijvoorbeeld 2 hartjes of 2 sterren. Kies hiervoor bijvoorbeeld een grotere en kleinere variant.

Verschillende soorten applicaties 6

Flatbacks

Parels, bloemen, strikjes en figuren gemaakt van kunsthars, kunststof of plastic worden flatbacks genoemd in de webwinkel. Je kunt deze gebruiken ter versiering van een bloem torentje.

Verschillende soorten applicaties 6 7

Rhinestones

Kleine kunststof steentjes in verschillende maten en kleuren dat zijn rhinestones. Hiermee geef je net een klein beetje bling aan een haarspeldje of haarbandje.

Verschillende soorten applicaties

Luxe rhinestones

Dit zijn kunststof gekleurde steentjes die een randje met kleine rhinestones eromheen hebben. Hierdoor hebben ze een luxere uitstraling. Je kunt deze luxe rhinestones gebruiken als met in verschillende maten en kleuren. Hiermee geef je net een klein beetje bling aan Verschillende soorten applicaties 6 8

Rozet

Een rozet is een stuk lint, stof of kant welke aan 1 kant aan elkaar genaaid zit. Hierdoor krijg je een rondje met plooien. Je kunt een rozet gebruiken op een haarspeldje of haarbandje. Maar deze zijn ook erg leuk als een broche.

Verschillende soorten applicaties 6 9

Cirkel

De cirkels zijn rondjes met een schulprandje eraan. De schulprand komt net onder een flatback button uit waardoor je een leuk contrast randje kunt meegeven.

Verschillende soorten applicaties 6 11

Combineer verschillende soorten applicaties qua¬†maat en kleur met elkaar en maak zo leuke ’torentjes’. Zo kun je eindeloos blijven combineren met kleuren, maten en vormen. Hierdoor wordt elk speldje een one of a kind!