Zo kies je de perfectie foto voor een eigen ontwerp flatback button

Naast alle flatback ontwerpen die in de webwinkel staan kun je er ook voor kiezen om een eigen ontwerp flatback button te laten maken. Hiervoor stuur je een foto of logo in (waarvan je zelf de rechten hebt). Afbeeldingen van disney figuren, stripfiguren, voetbalclubs of andere afbeeldingen gevonden op internet zijn niet mogelijk. Waarom niet? Dat lees je hier!

Zo jammer maar helaas zijn niet alle foto’s geschikt om te gebruiken, hoe leuk ze soms ook zijn. Dus heb je een leuke foto van je lieve kleine pollewop gemaakt en wil je daar bijvoorbeeld een sleutelhanger van laten maken bekijk de foto dan even goed voordat je ‘m doorstuurt.

Waar moet je op letten?

  1. Zorg ervoor dat de foto niet te donker is. Ik werk de foto meestal nog wel even bij als ik denk dat deze te donker zal uitpakken. Door het plastic laagje wat erop komt oogt de afbeelding donkerder dan deze was.
  2. Zorg ervoor dat de foto minimaal 1MB is. Kleiner kan ook zolang de resolutie maar niet te laag is. Bij een lage resolutie (als de foto te kleine is) zie je de pixels goed en is de foto korrelig.
  3. Zorg ervoor dat je schatje(s) zoveel mogelijk in het midden staan van de foto. Dit is de meest belangrijke!

flatback-button-eigen-ontwerp1

Op de bovenstaande foto zie je op de foto 2 cirkels staan. De buitenste cirkel is de cirkel zoals ik deze knip. Deze maat heb ik nodig om de button te maken. De binnenste cirkel is wat uiteindelijk op de flatback button te zien is. Deze is heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Zoals je ziet passen bij deze foto de gezichten precies in de binnenste cirkel. Hierdoor is deze foto heel geschikt.

flatback-button-eigen-ontwerp5

Ook de bovenstaande foto is geschikt voor een flatback button ontwerp.

flatback button eigen ontwerp voorbeeld 1

Dat is niet zo bij het bovenstaande voorbeeld. Zoals je kunt zien valt aan 3 kanten een gedeelte van het gezicht weg in de binnenste cirkel. Deze foto zijn dus niet geschikt voor een flatback button.

flatback-button-eigen-ontwerp2

Ook deze foto is niet geschikt. Aan de rechterkant is te veel wit ruimte.

Wat bij beide foto’s op valt is dat het gezicht of aan de zijkant van de foto staat of te ver ingezoomd is.

flatback-button-eigen-ontwerp3

Soms kan ik het wel redden met een foto die minder geschikt is. Zoals bij de bovenstaande foto. Je ziet dat er een klein stukje wit zichtbaar is in de binnenste circel.

flatback-button-eigen-ontwerp4

Met wat knip en plak en spiegel werk krijg ik dan het bovenstaande resultaat. Het haar is iets gespiegeld aan de bovenkant. Maar daar zie je op de button niet zo heel veel van.

Oh nog even dit: Stuur je een foto in dan zal deze alleen gebruikt worden voor jouw flatback button(s). Alle rechten blijven bij jou en ik zal ze niet gebruiken voor andere doeleinden dan het maken van jouw flatback buttons.

Voor deze voorbeelden heb ik gebruik gemaakt van stock foto’s 🙂

Liefs Anita

 

×